Bo to opieńkaWert pisze:QR_BBPOST Dla mnie to wygląda jak opieńka
Spójrz post niżej, jak się przedstawia grzybki do identyfikacjikamailro1 pisze:QR_BBPOST Witam czy to aby opieńki
Te Twoje to też opieńki, choć zapewne inny gatunek.

Bo to opieńkaWert pisze:QR_BBPOST Dla mnie to wygląda jak opieńka
Spójrz post niżej, jak się przedstawia grzybki do identyfikacjikamailro1 pisze:QR_BBPOST Witam czy to aby opieńki

Bo to opieńka

Lakówka ametystowa.fresh pisze:QR_BBPOST Witam , proszę o pomoc w rozpoznaniu

Henryk, takie duże i tej porze roku to tylko boczniakiHenryk pisze:tak wielkich okazów jeszcze nie spotkałem

A kawałek dalej już na boisku sportowym znalazłam podobne grzybki a jednak inne. Tu podejrzewam jakąś kruchaweczkę,bo wprost łamała mi się w rękach taka delikatna.

Na to wygląda. Takiego jej skupiska to jeszcze nie widziałemSensibility pisze:QR_BBPOST Czy to kruchawica aksamitna?
Według mnie prędzej namakającaSensibility pisze:QR_BBPOST Czy to może być kruchaweczka zaroślowa?

No ja też, byłam nieźle zdziwiona.gonzo pisze:QR_BBPOST Takiego jej skupiska to jeszcze nie widziałem

To kruchaweczka namakająca.Sensibility pisze:QR_BBPOST Czy to też ta kruchawica aksamitna?

Poniżej kępka grzybków tegoż gatunkuSensibility pisze:QR_BBPOST Czy to też ta kruchawica aksamitna?
Link do galerii: |