Lista zakupów:
250 g mięsa mielonego
150 ml śmietanki 30%
150 g makaronu rurki
100 g pora
100 g pieczarek
200 g borowików ceglastoporych
Mięso mielone przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Dobrze mieszamy. Robimy kilka małych pulpecików.
W garnku podsmażmy na oleju pulpeciki, żeby były ładnie zrumienione. Do garnka z pulpecikami dodajemy pokrojone w paski pieczarki i pokrojony w paski por. Razem wszystko podsmażamy przez kilka minut.
Wlewamy do garnka z daniem 500 ml zimnej wody, 150 ml śmietanki 30% oraz WINIARY POMYSŁ NA… Serowy garnek. Dobrze mieszamy, dodajemy surowy makaron i całość gotujemy, od czasu do czasu mieszając.
Po przygotowaniu gotować bez przykrycia na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zrobiłem danie z podwójnej porcji i dodałem do dania dużo
Kilka fotek:
Miałem lekki error, gdyż zabrałem się do robienia obiadu i w domu ani oliwy ani oleju, musiałem skorzystać z super oliwy zakupionej w Tunezji , która tak śmierdzi …. fuuuu
Generalnie dobre danie. Polecam Smacznego
Mefiu