Schab pod pierzynką

Schab pod pierzynką
Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Składniki:

– schab, pocięty na kotlety schabowe
– grzyby, ja użyłam pieczarek :?
– cebula
– żółty ser, starty na tarce
– trochę śmietany, majonezu

Każdy kotlet rozbić tłuczkiem i posypać solą i pieprzem. Ułożyć na blaszce. :)

Obrazek Obrazek

Podsmażyć grzyby z cebulą na patelni i usmażone położyć na każdym kotlecie. :)

Obrazek Obrazek

Ze śmietany, majonezu i startego sera zrobić ” pierzynkę” mieszając wszystko ze sobą i położyć na grzybkach. :) Wstawić blaszkę do piekarnika i piec 25 minut. Na ostatniej miniaturce schab po wyjęciu z pieca.

Obrazek Obrazek Obrazek

Ponieważ potrawa ze względu na tę pierzynkę jest mocno kaloryczna podałam ją z samymi warzywami z patelni. Można podać z ziemniakami i dodatkami jakie, kto lubi. Jest bardzo smaczna. Niżej efekt końcowy,

Obrazek Obrazek Obrazek

Wyświetleń: 3738


Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Dodaj komentarz