Składniki:
– 2 piersi kurczaka
– 2 lub 3 francuskie zupy cebulowe
– śmietana 30%
-200 g sera żółtego
– olej do smażenia
Pierś z kurczaka pokroić w plastry. Zupy cebulowe wysypać na talerz i obtaczać w nich filety ze wszystkich stron.
Następnie pierś podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przełożyć pierś do naczynia żaroodpornego lub jakiejś wyższej blaszki , zalać śmietaną 30% i posypać startym, żółtym serem. Zapiekać filety w piekarniku, dopóki ser się nie rozpuści ( około 20 min). Ja prużyłam na gazie pod pokrywą, też było dobre.
W trakcie przygotowania musiałam wyskoczyć po jeszcze jeden filet i jedną zupę cebulową bo za wiele jej w tym opakowaniu nie ma. Wyszło mi potrawy na 2 dni.
W jednym dniu jadłam z surówką z kiszonej kapusty, w drugim z sałatą.
I tak się ciągle tuczę.