Pierś z kurczaka w zupie cebulowej

Pierś z kurczaka w zupie cebulowej
Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Składniki:

– 2 piersi kurczaka
– 2 lub 3 francuskie zupy cebulowe
– śmietana 30%
-200 g sera żółtego
– olej do smażenia

Pierś z kurczaka pokroić w plastry. Zupy cebulowe wysypać na talerz i obtaczać w nich filety ze wszystkich stron.

Obrazek Obrazek Obrazek

Następnie pierś podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Przełożyć pierś do naczynia żaroodpornego lub jakiejś wyższej blaszki , zalać śmietaną 30% i posypać startym, żółtym serem. Zapiekać filety w piekarniku, dopóki ser się nie rozpuści ( około 20 min). Ja prużyłam na gazie pod pokrywą, też było dobre. :eat:
W trakcie przygotowania musiałam wyskoczyć po jeszcze jeden filet i jedną zupę cebulową bo za wiele jej w tym opakowaniu nie ma. Wyszło mi potrawy na 2 dni.
W jednym dniu jadłam z surówką z kiszonej kapusty, w drugim z sałatą.
I tak się ciągle tuczę. :placze:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wyświetleń: 2245


Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Dodaj komentarz