Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami
Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Składniki:
– grzyby suszone, namoczone
– kapusta biała + kapusta kiszona
– przyprawy
ciasto:
– 1 kg mąki
– 1 szkl. oleju,
– 1 szkl. ciepłej wody
– sól

Obrazek

Przygotowanie pierogów jest bardzo proste, zresztą chyba każdy o tym wie ;) Ja zaczęłam od przygotowania farszu, czyli ugotowania namoczonych grzybów, kapusty kiszonej i trochę poszatkowanej białej kapusty. Po ugotowaniu wszystkie składniki trzeba drobniutko pokroić (ja poszłam na skróty i użyłam malaksera :)) i przyprawić solą, pieprzem i tym co kto lubi :)

Obrazek Obrazek

Potem zabrałam się za to co najbardziej nie lubię czyli przygotowania ciasta. Wykonanie też jest proste, na stolnicę trzeba nasypać mąki, dodać szczyptę soli, olej i ciepłą wodę i z tej mieszaniny wyrobić ciasto. Takie ciasto można przygotować dzień wcześniej, a nawet dwa dni wcześniej i przechować w lodówce. Następnie wyrobione ciasto należy rozwałkować wyciąć kwadraty lub kółka i lepić pierogi z przygotowanym farszem :)

Obrazek Obrazek

Pierogi wyszły wyborne, wszyscy domownicy poprosili o dokładkę :)

Obrazek

Barbra

Wyświetleń: 555


Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Dodaj komentarz