Makrelowa pasta twarogowa z grzybami

Makrelowa pasta twarogowa z grzybami
Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Makrelowa pasta twarogowa z grzybami
Przygotowane wedle przepisu Babiegolata. Uwielbiam to jeść. Wczoraj naszła ochota, dziś rano zrobione i na kolację już jadłem. Jutro będzie jeszcze lepsze, bo się przegryzie. Lecimy zatem :)

Składniki:

twaróg, makrela, cebula, grzyby marynowane, pieprz i sól, ewentualnie jogurt naturalny/śmietana

Rozdrabniamy twaróg. Użyłem półtłustego z tafli, tak 40dkg i kostkę chudego.
Uważam, że na jedną makrelę spokojnie to 40 dkg wystarczy, ja poszedłem w ilość ;)

Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do twarogu

Grzyby marynowane w kostkę i do twarogu. Gdy nie ma grzybów :lol: ogórek konserwowy/patison

Makrelę obieramy z ości i do twarogu. Kawałki mogą być większe. Im dokładniej obierzemy, tym mniej niespodzianek później ;)

Wszystkie składniki razem. Dodajemy pieprz i trochę soli(ja sól wykluczam). Pamiętajmy, że ryba sama w sobie lekko słona jest.

Mieszamy. Możemy dodać trochę jogurtu/śmietany. Wybieram jogurt naturalny.

Gotowe. Idealne na pieczywo. Zamykamy folią spożywczą lub w zamkniętym pojemniku trzymamy w lodówce. Najlepsza tak pod dobie, dwóch, trzech. Nie, przesadziłem, trzy doby to nigdy nam nie stała w lodówce :D

SMACZNEGO :eat:
Jedna z najlepszych rzeczy ever!

Avatar użytkownika
PociągDoGrzybów

Wyświetleń: 516


Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Dodaj komentarz