Kebab na frytkach
Przepis wzięty z grupy kulinarnej na fb więc nie mój ale mi smakował.
Składniki:
– filet z kurczaka
– frytki 600g, mogą być mrożone( do smażenia na oleju lub do piekarnika)
– kapusta pekińska
– ogórek konserwowy
– pomidory
– majonez, sól, pieprz, przyprawa Gyros, papryka w proszku
– można grzybki przemycić
Wykonanie:
Smażymy mięso na rozgrzanej patelni z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.
Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki, na frytki kładziemy pierś z kurczaka,ogórek, smarujemy lekko majonezem , posypujemy kapustą pekińską,na
kapuście pekińskiej układamy pomidory, polewamy keczupem.
Podajemy od razu gorące.
Smakosze grzybów mogą dodać do potrawy podsmażone z cebulką grzybki i położyć je na kurczaku zanim posypiemy kapustą pekińską.