Składniki:
– 1/2 kg pieczarek lub innych grzybkow
– filet z kurczaka, pokrojony na większe kawałki ( ja użyłam polędwiczki z kurczaka, bo mniej roboty a są w sprzedaży)
– koncentrat pomidorowy,
– ziola prowansalskie wg uznania, ja dałam czubatą łyżeczkę
– 1/2 szklanki białego wina
– kostka mięsna, tymianek, sól, pieprz, cebula ( jak ktoś lubi inne przyprawy to moze sobie dodać)
– oliwa lub olej
Pieczarki pokroić i usmażyć na patelni z cebulą. To samo zrobić z filetami.
Potem zabrać się za sos. Wlać do garnka wino, dodać przecier pomidorowy i przyprawy, można ciut wody, jeżeli jest potrzeba i włożyć do niego kurczaka i grzyby. Chwilę to poddusić i gotowe. Zrobiłam tylko kilka fotek ale smakuje bardzo dobrze.