Koniec sezonu :(
-
Autor tematu - Hubiak przyrośnięty
- Ulubione grzyby: Borowiki,Kurki,Podgrzybki,Kozak czerwony
- Pochwalony: 2 razy
Koniec sezonu :(
No i niestety nadszedł ten dzień,który odwlekałem myślami jak najdłużej się dało.Rano poszedłem na grzyby.Wcześniej wyściubiłem nos przez okno i poczułem zimowy chłód,założyłem kurtkę kalosze odpaliłem drezynę z koszykiem i kosą w bagażniku no i pojechałem.Prawie dwie godziny chodziłem po lesie i nie znalazłem ani jednego grzyba
Poza kilkoma czerwonymi muchomorami...i pewnie było to moje ostatnie tegoroczne grzybobranie,niestety...do lasu będę wpadał rekreacyjnie,w zimę pojadę strzelić kilka fotek w moje ulubione leśne miejsca,i wieczorami,gdy śnieg za oknem będzie sypał usiądę przed monitorem oglądając zdjęcia z lato-jesiennych grzybobrań czekając na kolejny sezon.

Kocham Cię Ewelinko 

-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Ulubione grzyby: przede wszystkim borowiczki, a potem pozostałe
- Pochwalił: 297 razy
- Pochwalony: 1523 razy
Greg, nie mów hop
Jeszcze grzybki się pokażą. To ochłodzenie jest przejściowe, miejmy nadzieję. Od jutra znowu ciepło
Dziś rano na południu też było w okolicach 0 stopni, a przy gruncie przymrozek.

...i kiedy przyjdą dni deszczowe, naucz się przechodzić między kroplami

-
- Ulubione grzyby: smardze,borowiki,rydze
- Pochwalony: 1639 razy
No co wy
jaki koniec
Takie grzybasy zbierałam w niedzielę w górach (Babia Góra)

mam nadzieję, że za tydzień znajdę równie dorodne okazy
Choć widać już było, że na szczycie góry panują już zimowe warunki 

Ostatnio zmieniony poniedziałek, 15 października 2007, 21:32 przez barbra, łącznie zmieniany 6 razy.
-
- Założyciel strony oraz forum
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9014 razy
- Kontakt:
barbra, jeśli chcesz wstawić zdjęcia muszą mieć na końcu jpg nie html
postaram się to poprawić i center też 

Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016
https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016

Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Ulubione grzyby: przede wszystkim borowiczki, a potem pozostałe
- Pochwalił: 297 razy
- Pochwalony: 1523 razy
Barbra, piękny borowiczek
Ja też ostatnio podobne spotykałam (jeszcze wczoraj po innych grzybiarzach udało mi się trochę znaleźć
) Jedno jest pocieszające - nie będzie już takich tłumów w lesie i zawita w końcu spokój 

...i kiedy przyjdą dni deszczowe, naucz się przechodzić między kroplami

-
- Ulubione grzyby: smardze,borowiki,rydze
- Pochwalony: 1639 razy
Ostanio w górach już był i wspaniała ciszaAnia pisze:nie będzie już takich tłumów w lesie i zawita w końcu spokój

[ Dodano: 2007-10-15, 21:42 ]
Sorry Prezesie, będę kasować ten html, który nie wiem czemu zawsze mi wychodzi, choć staram się robić to w/g instrukcji Zygmuntazenit pisze:zdjęcia muszą mieć na końcu jpg nie html

-
- Grzybior właściwy
- Ulubione grzyby: prawdziwki, rydze i kurki
- Pochwalony: 33 razy
Ja ostatnimi czasy nawet 11 listopada podgrzybki zbierałam (przez dwa lata z rzędu)!!!!Hudy pisze:jednak "ten" dzień, dzień w którym ostateczne bezgrzybie nadejdzie, jest coraz bliżej
Myślę, że w tym roku nie będzie inaczej???
A w zeszłym nawet w grudniu kurki rosły!!!
http://www.nagrzyby.pl/galeria/v/users/ ... ne+grzyby/" onclick="window.open(this.href);return false;
Małgi
nawet muchomor może być piękny!!!
a najpiękniejszy był pierwszy prawdziwek!!!
nawet muchomor może być piękny!!!
a najpiękniejszy był pierwszy prawdziwek!!!
-
- Grzyb prosty
- Ulubione grzyby: muchomor czerwony
- Pochwalony: 3 razy
- Kontakt:
Małgi to prawda ze przez ostatnie dwa lata w listopadzie można było zbierać grzybki...ja też zbierałam w listopadzie ale w niemczech. 

Pozdrawiam serdecznie....
Anna
https://nagrzyby.pl/galeria/v/users2/Anna/2012/" onclick="window.open(this.href);return false;
Anna
https://nagrzyby.pl/galeria/v/users2/Anna/2012/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Ulubione grzyby: Boletus edulis, Lactarius deliciosus, Boletus erythropus, Russula cyanoxantha
- Pochwalił: 149 razy
- Pochwalony: 1633 razy
- Kontakt:
W minioną sobotę (13 X) byłem w jednym ze swoich ulubionych lasów. Podnóże Beskidu Niskiego, kilkanaście minut jazdy. Konkurencja już niewielka, choć rydzów nadal zatrzęsienie! Pełen kosz i awaryjna reklamówka (ok. 400 młodych kapeluszy) - tym razem rozdane rodzince, bo już dawno przekroczyłem własne plany pazerniacze
Opieńki leśne, jeśli ktoś je lubi zbierać, też jeszcze są, choć w większości już przerośnięte. Od "wynalazków" aż się roi, bo to ich czas. Pełna karta w aparacie
Niektóre fotki właśnie wieszam w galeriach. Wczoraj po pracy, a więc tylko ok. 2 godzin (dzień coraz krótszy...) zrobiłem poprawkę z aparatem i małym koszykiem. Cisza, spokój, fotografowałem prawie do zmroku, a i koszyczek prawie się zapełnił rydzami - dużo musiało pozostać w lesie. A tu jeszcze w innych lasach czekają nietknięte gąsówki nagie, pieprzniki trąbkowe... Nie jest więc źle! A gdy kiedyś tam spadnie śnieg, będziemy "polować" do samej wiosny na grzyby nadrzewne