Elma – jestem zadowolony. Może żeby nie wchodzić w szczegóły techniczne i możliwości aparatu to zerknij na
http://www.pstryk.pl/opis.php/4456
Ja ze swej strony mogę powiedzieć tak. Na początku trochę zbladłem jeśli chodzi o menu. Jest ono w większości schowane wewnątrz aparatu i bardzo rozbudowane. Na szczęscie jest ono intuicyjne i po krótkim czasie nie jest ono jakimś problemem. Teraz śmigam po menu jak dziki i jest spoko.
Bardzo ładnie robi zdjęcia ogólne jak i w makro również w trybie super makro od 3 cm.
Dużym plusem jest jego energooszczędność. Aparat jest zasilany 4 akumulatorkami typu AA w moim przypadku są to akumulatorki o pojemności 2300 mAh i spokojnie wystarcza na 200 lub więcej zdjęć ( ale to zależy od warunków np. użycie lampy itp. )
Bardzo dobra, mocna lampa błyskowa z możliwością regulacji siły błysku Tak więc zdjęcia wieczorową czy nocną porą wychodzą takie jakie powinny być.
Bardzo dobry zoom optyczny x 10. O cyfrowym nie wspominam bo to pomyłka w aparatach cyfrowych. Może dla kogoś minus ale nie posiada stabilizatora obrazu, co przy długim zoomie może czasami sprawiać kłopoty. Ale ja już to jakoś opanowałem, na pewno nie można być na tzw. „kacu”
Stosunkowo drogie karty pamięci. Ja używam jedną a pojemną 1 GB. I mam spokój z przekładaniem kart. Nie jest aparatem wielkogabarytowym i świetnie leży w rączce.
Dużo praktycznych rozwiązań zrobionych z głową Wycieczki z tym aparatem to po prostu przyjemność.
[ Dodano: 2006-06-13, 19:29 ]
Acha, no i ta cena. ok. 1200. Pokażcie mi aparat w takiej cenie i takimi możliwościami aparatu