Dania z suszonych grzybów


Autor tematu
aniakaminska
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 2
Rejestracja: czwartek, 14 listopada 2024, 23:13
Imię: Ania
Ulubione grzyby: Pieczarki

Dania z suszonych grzybów

Post autor: aniakaminska » piątek, 15 listopada 2024, 23:27

Cześć :) Niedawno kupiłam suszone grzyby i zastanawiam się, czy trzeba je moczyć, czy od razu dodawać do potraw?
Mam sporo suszonych grzybów, więc jakie dania polecacie z ich wykorzystaniem?



Shannarey
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 1
Rejestracja: piątek, 22 listopada 2024, 09:59
Imię: Dale Wilcox

Dania z suszonych grzybów

Post autor: Shannarey » piątek, 22 listopada 2024, 10:00

Cześć! Tak, suszone grzyby najlepiej najpierw namoczyć, żeby zmiękły i uwolniły pełnię smaku. Możesz je dodać do zup, sosów, risotto, pierogów lub jako dodatek do mięs. Ich intensywny smak świetnie wzbogaci każdą potrawę!
:rydz: :rydz:



Autor tematu
aniakaminska
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 2
Rejestracja: czwartek, 14 listopada 2024, 23:13
Imię: Ania
Ulubione grzyby: Pieczarki

Dania z suszonych grzybów

Post autor: aniakaminska » niedziela, 24 listopada 2024, 12:30

Cześć! Dzięki za wskazówkę! A jak długo najlepiej moczyć grzyby? Słyszałam różne opinie – jedni mówią, że wystarczy pół godziny, a inni, że najlepiej zostawić je na całą noc?


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat