Gąsówka dwubarwna

Awatar użytkownika

Autor tematu
jurekli
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 638
Rejestracja: środa, 30 sierpnia 2006, 13:59
Ulubione grzyby: rydze, prawdziwki, opieńki
Lokalizacja: Wrocław
Pochwalił: 2 razy
Pochwalony: 22 razy

Gąsówka dwubarwna

Post autor: jurekli » czwartek, 13 listopada 2008, 13:24

W grudniu zeszłego roku znalazłem pierwsze kilka owocników ale w wersji zamrożonej :( Mając konkretną miejscówkę postanowiłem w tym roku trzymać rękę na pulsie i dzisiaj pierwszy raz nazbierałem świeżych gąsówek dwubarwnych :!: :!: :!: . Czy macie jakieś specjalne przepisy jak je przyrządzić :?:

http://img217.imageshack.us/img217/5634/p1120385uq9.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img217.imageshack.us/img217/6877/p1120392pp4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img520.imageshack.us/img520/1792/p1120371sg5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img520.imageshack.us/img520/4236/p1120376xo5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;


Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 73060
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 48860 razy
Pochwalony: 9014 razy
Kontakt:

Post autor: Zenit » czwartek, 13 listopada 2008, 16:04

jurekli pisze:Czy macie jakieś specjalne przepisy jak je przyrządzić :?:
o przepisach mówiłem Ci dziś przez telefon :) a teraz mam specjalnie dla Ciebie jeden wspaniały przepis... http://www.nagrzyby.pl/index.php?artnam" onclick="window.open(this.href);return false; ... nt&id=2193
Przeczytaj go z uwagą i zastosuj... Jak go nie zastosujesz nie dostaniesz innych przepisów...
Portalowe galerie są też za darmo jak i te co pokazujesz... To nic nie kosztuje... tylko odrobina chęci...


Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> https://nagrzyby.pl/galeria/main.php


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Awatar użytkownika

Autor tematu
jurekli
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 638
Rejestracja: środa, 30 sierpnia 2006, 13:59
Ulubione grzyby: rydze, prawdziwki, opieńki
Lokalizacja: Wrocław
Pochwalił: 2 razy
Pochwalony: 22 razy

Post autor: jurekli » czwartek, 13 listopada 2008, 16:11

:lol: :lol: :lol:


Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 73060
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 48860 razy
Pochwalony: 9014 razy
Kontakt:

Post autor: Zenit » czwartek, 13 listopada 2008, 16:16

jurekli, Ty się nie śmiej tylko czytaj ten przepis z uwagą :) jak coś nie będziesz wiedział daj znać :) a inni uczestnicy forum nie podawajcie Mu żadnych przepisów do czasu jak nie wklepie tych zdjęć do swojej galerii na portalu :)


Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> https://nagrzyby.pl/galeria/main.php


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Awatar użytkownika

Autor tematu
jurekli
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 638
Rejestracja: środa, 30 sierpnia 2006, 13:59
Ulubione grzyby: rydze, prawdziwki, opieńki
Lokalizacja: Wrocław
Pochwalił: 2 razy
Pochwalony: 22 razy

Post autor: jurekli » czwartek, 13 listopada 2008, 16:29

Przeczytałem z uwagą ale dzisiaj nie zrobię galerii bo lecę obrabiać gąsówki. Tylko nie chcę ich zchrzanić dlatego pytam o obróbkę kulinarną. Szkoda by było, bo podobno smaczny grzybek. Chodziło mi o to czy można od razu na patelnię czy trzeba wpierw obgotować...


Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 73060
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 48860 razy
Pochwalony: 9014 razy
Kontakt:

Post autor: Zenit » czwartek, 13 listopada 2008, 16:55

jurekli pisze:Chodziło mi o to czy można od razu na patelnię czy trzeba wpierw obgotować...
od razu :)


Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> https://nagrzyby.pl/galeria/main.php


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Awatar użytkownika

Autor tematu
jurekli
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 638
Rejestracja: środa, 30 sierpnia 2006, 13:59
Ulubione grzyby: rydze, prawdziwki, opieńki
Lokalizacja: Wrocław
Pochwalił: 2 razy
Pochwalony: 22 razy

Post autor: jurekli » czwartek, 13 listopada 2008, 16:58

Dzięki wielkie :)


Awatar użytkownika

Waldemar
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 10648
Rejestracja: środa, 1 grudnia 2004, 10:41
Lokalizacja: Skawina
Pochwalony: 847 razy

Post autor: Waldemar » piątek, 14 listopada 2008, 12:42

jurekli, ładne zdjęcia. :)
Muszę udać się na swoje miejscówki. Może się pokazały. :wink:


Waldek,
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat