Jak mrozić kanie?

Awatar użytkownika

Ania
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 18098
Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 22:48
Ulubione grzyby: przede wszystkim borowiczki, a potem pozostałe
Lokalizacja: Krosno
Pochwalił: 297 razy
Pochwalony: 1523 razy

Post autor: Ania » środa, 24 września 2008, 20:42

Termit, ja wiedziałam, że tak będzie :mrgreen:


...i kiedy przyjdą dni deszczowe, naucz się przechodzić między kroplami
_________________________
Ania :)
Awatar użytkownika

Pawlo
Grzyb "trujący" na okrągło
Grzyb "trujący" na okrągło
Posty: 4466
Rejestracja: sobota, 29 września 2007, 16:16
Lokalizacja: Warszawa
Pochwalony: 168 razy

Post autor: Pawlo » czwartek, 25 września 2008, 04:01

I dzięki temu wszyscy wiemy jak i czym się mrozi kanie i gdzie są kanie prezesa z lat ubiegłych :D :lol:


Wszystkie grzyby są jadalne... niektóre tylko raz. Czarny humor
Awatar użytkownika

Hudy
Moderator
Moderator
Posty: 21781
Rejestracja: czwartek, 9 sierpnia 2007, 17:44
Ulubione grzyby: drożdże... upłynnione ;)
Lokalizacja: Wilga
Pochwalony: 314 razy

Post autor: Hudy » czwartek, 25 września 2008, 09:33

Pawlo, no więc dyskusja miała sens :D


Moja nauka poszła w las :)
Awatar użytkownika

Ząbek
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 10804
Rejestracja: środa, 8 marca 2006, 23:31
Ulubione grzyby: wszystkie
Lokalizacja: Jaworzno
Pochwalony: 520 razy
Kontakt:

Post autor: Ząbek » czwartek, 25 września 2008, 10:20

Będąc na forum i jak widzę ten temat "ogólnie" to mi się gęba śmieje. :lol: Gdzie mogę tu zamówić te mrożąco- piskliwe gazy ? :lol:


Leśny samotnik z nieodłącznym aparatem w łapie :)
Nikon D-90 - Radość fotografowania :)
Nikon Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED
Nikon Nikkor AF- 70-300 mm f/4-5.6 D VR ED
Nikon Nikkor AF-S 105mm f/2.8G ED-IF VR Macro

Galeria ( od 2006 r. ) https://nagrzyby.pl/galeria/v/users/ ... g2_page=16" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika

Pawlo
Grzyb "trujący" na okrągło
Grzyb "trujący" na okrągło
Posty: 4466
Rejestracja: sobota, 29 września 2007, 16:16
Lokalizacja: Warszawa
Pochwalony: 168 razy

Post autor: Pawlo » piątek, 26 września 2008, 04:58

Hudy
no więc dyskusja miała sens :D
A jaka bardzo pouczająca :lol:


Wszystkie grzyby są jadalne... niektóre tylko raz. Czarny humor
Awatar użytkownika

maud
Grzybiarz gawędziarz
Grzybiarz gawędziarz
Posty: 2417
Rejestracja: poniedziałek, 13 lutego 2006, 20:29
Ulubione grzyby: sarniak, zajączek, zielonka
Lokalizacja: Żarów
Pochwalony: 52 razy

Post autor: maud » piątek, 26 września 2008, 08:36

Baśka pisze:Poza tym kazałeś mi je wszystkie zabrać, opanierować i zamarynować. Chodziło o sprawdzenie przepisu, który się pokazał w kulinariach. Zrobiłam, jak kazałeś, wyszły tego 3 słoiki.
A ja do dziś myślałem, że obsmażone kanie w zalewie to mój pomysł :oops: Po ostatnim kaniobraniu z uwagi na ich ilość postanowiłem dać je do zalewy by sprawdzić co z tego wyjdzie. Jeszcze ich nie próbowałem. Wkrótce dam znać jak smakują.


Piotr Maud_Dib

Smutne jest rozstanie z przyjaciółmi; miejsce to tylko miejsce.
Awatar użytkownika

Baśka
Administrator
Administrator
Posty: 8736
Rejestracja: piątek, 10 czerwca 2005, 19:26
Lokalizacja: Kraków
Pochwalony: 157 razy

Post autor: Baśka » sobota, 27 września 2008, 23:43

maud pisze:Wkrótce dam znać jak smakują.
Generalnie kwaśne są :)
Nie pamiętam czyj był przepis. Coś mi się po głowie kołacze, że ten kto podał przepis, pisał, ze to sposób na ryby. Nie wiem, czy to nie Marek. Tak czy inaczej pomysł jest niezły i działa :)


Baśka
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat