Biała zawiesina w marynowanych grzybach - co poszło nie tak?

Awatar użytkownika

Margolcia
Hubiak
Hubiak
Posty: 388
Rejestracja: środa, 31 sierpnia 2011, 16:12
Ulubione grzyby: Bez życia wewnętrznego!
Lokalizacja: posiadłość w Puszczy Noteckiej
Pochwalony: 74 razy
Kontakt:

Biała zawiesina w marynowanych grzybach - co poszło nie tak?

Post autor: Margolcia » niedziela, 6 kwietnia 2025, 18:18

Bakterie kwasu mlekowego lub inny rodzaj, się dostały przed zakręceniem słoika, za słaby roztwór octu i grzyby zaczęły się kisić zamiast marynować. To, że np. nie wszystkie słoiki się zepsuły, to przyczyna jest taka, że nie do każdego słoika zawitały (nie w każdym produkcie były).


kłania się Margolcia, posiadaczka ziemska
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat