Czy są grzyby w okolicach Jastrowia???
-
Autor tematu - Zarodnik
- Imię: Camden11
Mam pytanie. Czy ktoś z was znalazł w ostatnich dniach jakiekolwiek jadalne grzyby w lasach pod Jastrowiem w północnej Wielkopolsce? Warto sie tam wybrać, można tam teraz liczyć na grzyby?
-
- Zarodnik
- Imię: Marek
- Ulubione grzyby: prawdziwki
Hej, tak, byłem ostatnio w lasach pod Jastrowiem i znalazłem kilka grzybów. Wydaje się, że sezon zaczyna się rozkręcać, ale trzeba być czujnym. Lasy w okolicy Jastrowia są całkiem spoko, ale trzeba się rozejrzeć, bo nie wszędzie są grzyby. Polecam spróbować w rejonie leśniczówki, tam trochę się znajdzie.
Cóż za miły wpis! Dziękuję bardzo i z niecierpliwością czekam na dalsze artykuły od Ciebie.
-
- Zarodnik
- Imię: Alfred Ballard
Co mówi prawo? W Wielkiej Brytanii obowiązuje prawo z roku 1878, które stanowi, że bez wyraźnej zgody – orzeczonej przez lokalnych stróżów prawa – grzybów z lasu wynosić nie można.
-
- Zarodnik
- Imię: Mae
- Ulubione grzyby: borowiki
- Kontakt:
Kolega powyżej traktuje to zbyt poważnie. To tylko niektóre grzyby, nie martw się!
getaway shootout
getaway shootout
-
- Zarodnik
Zgadza się, masowe zbieranie grzybów niszczy środowisko, ale przynajmniej powinniśmy wiedzieć, które rodzaje możemy zbierać, a których nie?MaeRoth pisze: ↑środa, 25 grudnia 2024, 11:00Kolega powyżej traktuje to zbyt poważnie. To tylko niektóre grzyby, nie martw się!
drift boss

-
- Zarodnik
- Imię: Marta
- Ulubione grzyby: kurki i borowiki
Warto wybrać się w lasy pod Jastrowiem, ponieważ są duże szanse na znalezienie jadalnych grzybów, takich jak prawdziwki, podgrzybki, kurki i maślaki.