U mnie to samo, z tym że deszczu nie ma i nie wygląda na to żeby w najbliższym czasie coś popadało.Bukowy pisze:Super zbiory macie, u mnie zimno i sucho

Oooo! Ziomek na Forum! Ależ się cieszęBukowy pisze:Super zbiory macie, u mnie zimno i sucho dopiero wczoraj spadł deszcz i dzisiaj też pada. Jest nadzieja.
Iii tam, z telefonu te zdjęcia. Miałem aparacik w plecaku ale nie było czasu i chęci żeby go wyjąć... Jakoś tak szybko się zmęczyłem od koszenia tych wrzosowych hehe, rosną naprawdę na potęgę... Ale rzeczywiście, są piękne, zwłaszcza młode owocniki... A jakie czyściutkie, zbieranie/przerabianie... sama przyjemność. A jak pięknie wyglądają w słoiczkach, mmmZenit pisze:Przemas... Piękne borowiki wrzosowe - znowu zasilą portalową galerie
No ja mam na ten temat swoje zdanie - klimat się zmienia i przyroda w jakiś sposób też - to jak ewolucja... w dzisiejszych czasach nie będziemy pisać jak to za komuny że amerykanie zrzucili nam samolotami stonkęJimmy6 pisze:może jest urokliwy,ale z punktu widzenia produkcyjności lasu i siedliska jest to najbardziej jałowy typ siedliskowy lasu w Polsce.To tylko takie moje wtrącenie.
Link do galerii: |