Fotorelacje z grzybobrań 2015
-
- Grzybiarz gawędziarz
- Imię: Zosia
- Ulubione grzyby: podgrzybki i prawdziwki... innych jeszcze nie zbieram :(
- Pochwalił: 669 razy
- Pochwalony: 1081 razy
- Kontakt:
Agnes, Ty czarownico ( w pozytywnym znaczeniu oczywiście )
Dzisiaj pojechaliśmy do lasu i..... mokro.... i..... grzybki
Trafiliśmy na pierwszy dzień wysypu... uzbieraliśmy 175 podgrzybków i 12 maślaków Prawdziwków i kozaczków nie było Oczywiście zapomniałam telefonu więc fotki tylko z domku A tutaj bonusik dla tych którzy wczoraj życzyli mi powodzenia
Trafiliśmy na pierwszy dzień wysypu... uzbieraliśmy 175 podgrzybków i 12 maślaków Prawdziwków i kozaczków nie było Oczywiście zapomniałam telefonu więc fotki tylko z domku A tutaj bonusik dla tych którzy wczoraj życzyli mi powodzenia
Żadna inna rzecz nie da Ci tyle wolności, co pasja.
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...
-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Imię: Grażyna
- Ulubione grzyby: borowik kania koźlarz
- Pochwalił: 1374 razy
- Pochwalony: 5879 razy
- Kontakt:
Jak dla mnie lepsze i bardziej czuć smak kani. Trzeba tylko uważać, żeby nie przypalić, bo wtedy czuć goryczkę. Lepiej na mniejszym ogniu ale dłużej smażyć.DamianM pisze:widzę, że czubajki smażysz saute. Lepsze niż w jaju i bułce?
Ja dodatkowo nie chcę sobie jeszcze kalorii dorzucać. Takie soute można też położyć na chlebie czy bułce i zjeść jako kanapkę. Są pyszne.
hittmanka, gratulacje. U ciebie już ruszyło, ja nadal czekam.
-
- Hubiak przyrośnięty
- Imię: Maciej
- Ulubione grzyby: Borowiki, podgrzybki, kurki, kanie, zielonki
- Pochwalił: 9 razy
- Pochwalony: 651 razy
- Kontakt:
Witajcie Na sam początek wszystkim gratulacje pięknych znalezisk tych zebranych i tych ustrzelonych aparatem. Ja dziś w końcu znalazłem troszkę czasu na mały wypad do lasu grzybobraniem tego nazwać nie można bo grzybów nawet tych do fotografowania jest jak na lekarstwo niestety ale w Zielonej Górze musimy jeszcze poczekać na deszcz i grzybki. Poniżej kilka fotek ze spacerku z aparatem.
Bo życie kabaretem jest....
-
- Grzyb chroniony!
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
hittmanka,
MaciejZG, ładne sztuki , a http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/1238647-2/DSC01777.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; mniodzio
Nadal bez – a miał być 6 w tym roku , ale nareszcie z parą
[
czernidłaczka i wysokiej czubajki kani
Świat maluszków, częściowo z nieprezentowanymi dotychczas okazami
MaciejZG, ładne sztuki , a http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/1238647-2/DSC01777.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; mniodzio
Nadal bez – a miał być 6 w tym roku , ale nareszcie z parą
[
czernidłaczka i wysokiej czubajki kani
Świat maluszków, częściowo z nieprezentowanymi dotychczas okazami
-
- Grzyb prosty
- Pochwalony: 289 razy
- Kontakt:
Już teraz wiem o co chodzi... dzięki Wcześniej nawet nie zauważałem tych globusików przy profilachPaweł pisze:Tylko o to , że go nie masz po prostu nie masz siły wklepać adresu galerii w swoim profilu - tak adres strony WWW
Marek Z, Jozefg, damianeczunieczek, Zenit, Paweł, hittmanka, MaciejZG
Sensibility, piękne ozorki jeszcze nigdy ich nie spotkałem...
Paweł, fajne to zdjęcie z purchawką, niezłe kolce
Ode mnie krótka fotorelacja z wtorkowego spaceru
Miałem już nadzieję że czeka mnie chociaż krótki odpoczynek od borowików a tu...
i zaś kilogramy do obrabiania. Może zabrzmi to dziwnie ale nie lubię wysypu grzybów, takich do zbierania nie umiem się wtedy skupić na robieniu zdjęć a właśnie fotografowanie ciekawych grzybków sprawia mi największą frajdę
Tutaj jeszcze zdjęcie z poniedziałkowej przejażdżki rowerowej
-
- Grzybiarz gawędziarz
- Ulubione grzyby: czerwone :)
- Pochwalił: 211 razy
- Pochwalony: 1509 razy
- Kontakt:
hittmanka pisze:Agnes, Ty czarownico ( w pozytywnym znaczeniu oczywiście )
Wiem, że to brzydko, ale nie mogę się oprzeć: A nie mówiłam
Agnes pisze: » czwartek, 10 września 2015, 11:33
Nie jestem czarownicą, ale obawiam sie, że teraz to już będziemy musieli poczekać na Nowy Księżyc
Tak mnie Dziadek uczył, że grzybnia się budzi po nowiu i rośnie w zależności od warunków: czasem w ciągu tygodnia i bardzo obficie, czasem po 2 tygodniach, czyli około pełni... Może to przesady, ale póki co, to mi sie sprawdza.
A tym razem po nowiu grzybnię przypiekło
dla wszystkich Kosiarzy
Przemas Ty nie grzesz, chłopie, bo się grzyby zaczną przed Tobą chować Takie cuda znalazłeś, ze aż się oczy do nich śmieją i ręce wyciągają
Paweł, Ty jutro bierz wielki kosz, bo tam już rosną twoje
Ja też dziś trochę ukosiłam ślicznych prawdziweczków, ale o tym potem, bo coś albo sie dziś na portal i do gelerii trudno dopchać, albo mój net ma rozwolnienie
-
- Imię: Krystyna
- Ulubione grzyby: z Czerwonej listy
- Pochwalił: 4625 razy
- Pochwalony: 7606 razy
- Kontakt:
Sensibility, nadal trzymasz wysoką "kaniową" formę. A co do braku aparatu - sama wiesz, jak to boli.
hittmanka ale nakosiłaś!
MaciejZG, , ciekawe okazy. Piękny spacerek.
Paweł, "kolczak" cudny, inne też niczego sobie.
Agnes, Widziałam w FAG-u!
hittmanka ale nakosiłaś!
MaciejZG, , ciekawe okazy. Piękny spacerek.
Paweł, "kolczak" cudny, inne też niczego sobie.
No to miałeś pecha.Przemas pisze:Miałem już nadzieję że czeka mnie chociaż krótki odpoczynek od borowików a tu...
Agnes, Widziałam w FAG-u!
-
- Imię: Krystyna
- Ulubione grzyby: z Czerwonej listy
- Pochwalił: 4625 razy
- Pochwalony: 7606 razy
- Kontakt:
Po napaści na mnie boletusa na prostej drodze wydawało mi się, że w sobotę na pewno jakieś borowiki trafię. Tymczasem mimo kilkugodzinnej włóczęgi po mokrym i kilkakrotnie na bieżąco „zwilżanym” lesie, niestety jedyny rurkowaty, malusi kozaczek czerwony [w pierwszym momencie myślałam, że to przerośnięty rulik ], nie nadawał się pod nóż. Coś w lesie przecież się kluje.
Od paru godzin pada, więc nadzieje rosną.
-
- Imię: Grażyna
- Ulubione grzyby: borowik kania koźlarz
- Pochwalił: 1374 razy
- Pochwalony: 5879 razy
- Kontakt:
MaciejZG, Przemas, Sysunia, gratuluje udanych wypraw do lasu
Przemas, dzięki za docenienie moich ozorków. Jak innych grzybów u mnie nie ma to się musiałam na nich wyżyć.
Radocha była po pachy. Dziś zaprezentuję drugą część ozorków z tego wypadu. Dopiero galerię uzupełniłam a jest ogromna. Cały dzień byliśmy na wyjeździe, wpadałam chyba do 5 różnych lasów, to tak, jakbym 5 wypadów na grzyby w jednym dniu zrobiła. Na trzeci dzień znowu hasałam po lasach chociaż na innych terenach.
Dziś chodzić nie mogę, tak mnie wszystkie mięśnie bolą od tego zginania się do fotografowania grzybów.
Szkoda, że one nie rosną na wysokości twarzy, byłoby prościej
Fajnie się patrzy na fotki ale trzeba tez pomyśleć, ile trudu trzeba ponieść, żeby grzybki dobrze sfotografować.
Przemas, dużo fajnych okazów trafiłeś a widać, że borowiki stadami u was rosną. Mam nadzieję, że i do mnie dotrą.
Stęskniona jestem za widokiem muchomorów czerwonych, przynajmniej u ciebie sobie popatrzę. Super fotki.
http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/1237773-2/DSC_0036.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Życzę ci znalezienia ozorków dębowych, to też urocze grzybki.
Sysunia, świetna fotka kani http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/123896 ... G_8282.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Inne też niczego sobie, czemu nic do ankiety nie wystawiasz?
Zaraz wstawię do newsa.
Miałam z tym trudności, strona muli, wyrzucało mnie, pokazywało jakiś błąd ale się nie poddałam i dałam radę.
Przemas, dzięki za docenienie moich ozorków. Jak innych grzybów u mnie nie ma to się musiałam na nich wyżyć.
Radocha była po pachy. Dziś zaprezentuję drugą część ozorków z tego wypadu. Dopiero galerię uzupełniłam a jest ogromna. Cały dzień byliśmy na wyjeździe, wpadałam chyba do 5 różnych lasów, to tak, jakbym 5 wypadów na grzyby w jednym dniu zrobiła. Na trzeci dzień znowu hasałam po lasach chociaż na innych terenach.
Dziś chodzić nie mogę, tak mnie wszystkie mięśnie bolą od tego zginania się do fotografowania grzybów.
Szkoda, że one nie rosną na wysokości twarzy, byłoby prościej
Fajnie się patrzy na fotki ale trzeba tez pomyśleć, ile trudu trzeba ponieść, żeby grzybki dobrze sfotografować.
Przemas, dużo fajnych okazów trafiłeś a widać, że borowiki stadami u was rosną. Mam nadzieję, że i do mnie dotrą.
Stęskniona jestem za widokiem muchomorów czerwonych, przynajmniej u ciebie sobie popatrzę. Super fotki.
http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/1237773-2/DSC_0036.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Życzę ci znalezienia ozorków dębowych, to też urocze grzybki.
Sysunia, świetna fotka kani http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/123896 ... G_8282.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Inne też niczego sobie, czemu nic do ankiety nie wystawiasz?
Zaraz wstawię do newsa.
Miałam z tym trudności, strona muli, wyrzucało mnie, pokazywało jakiś błąd ale się nie poddałam i dałam radę.
-
- Hubiak przyrośnięty
- Imię: Wojtek
- Ulubione grzyby: Prawdziwki, zielonki
- Pochwalił: 246 razy
- Pochwalony: 255 razy
- Kontakt:
W piątek po raz kolejny sprawdziliśmy co słychać u prawdziwków. w końcu strzał w dychę , co prawda nie ma ich tyle co w roku ubiegłym ale są. We dwóch zebraliśmy w godzinkę ponad 50 szt. Dzisiaj trochę więcej, ale w trzy osoby. Ze zdjęć wyszły mi tylko te dwa. Dzisiaj w ogóle nie pstrykałem co ciemnica straszna.
Niech Bóg zmiłuje się nad moimi wrogami, bo ja z pewnością tego nie zrobię
-
- Ulubione grzyby: rydze,zieleniatki,kanie oraz drożdże piwne
- Pochwalił: 3906 razy
- Pochwalony: 16714 razy
- Kontakt:
Sensibility, ładna fotokolekcja ozorków
damianeczunieczek,
http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/1238024-1/02.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Agnes, brawka za wierszyk Niech leje
Sensibility, fajne wiaderko http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/1238496-1/kanie3.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
hittmanka, ładny zbiór młodych podgrzybków
MaciejZG, Paweł, Przemas, Sysunia, brawka za ładne i ciekawe fotokolekcje oraz zbiory, jakie by nie były
damianeczunieczek,
http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/1238024-1/02.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Agnes, brawka za wierszyk Niech leje
Sensibility, fajne wiaderko http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/1238496-1/kanie3.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
hittmanka, ładny zbiór młodych podgrzybków
MaciejZG, Paweł, Przemas, Sysunia, brawka za ładne i ciekawe fotokolekcje oraz zbiory, jakie by nie były
To trzeba do lasu za widoku chodzićBukowy pisze:Dzisiaj w ogóle nie pstrykałem co ciemnica straszna.