Zenit, pewnie pisze na telefonie, jak zwykle.hittmanka pisze:Łysiczki były na kolację? ROTFL
Już dałam tego newsika Przemasa. Swojego też napiszę.Zenit pisze:proszę o niusika Przemada
Gonzo dzięki za potwierdzenie tego pierścieniaka
dokładnie w czasie przerwy w pracySensibility pisze:Zenit, pewnie pisze na telefonie, jak zwykle.
dziękiSensibility pisze:Już dałam tego newsika Przemasa. Swojego też napiszę.
były sprawdzane pod mikroskopem? Znalazłem dziś ciekawe kustrzebki może podrzuciłbyś suszki do zbadania są zdjęcia ale nie mogę napisać na 100% jakie to grzybki...PAWEŁ54 pisze:Helvella queletii
Helvella queletii ze stanowiska zeszłorocznego , skąd 5 było oznaczonych przez dr BG . Ja na razie nie wybieram sie do BG gdyż mam tylko dwa grzybki . Kustrzebki po ususzeniu i zamedowaniu się na os. Jana III , mogą trafić do badań .Zenit pisze:były sprawdzane pod mikroskopem? Znalazłem dziś ciekawe kustrzebki może podrzuciłbyś suszki do zbadania są zdjęcia ale nie mogę napisać na 100% jakie to grzybki...PAWEŁ54 pisze:Helvella queletii
Stanowisko queletii to skraj lasku brzozowo-osikowo-topolowego , trawa i byle jakie podłoże - kamienie , żwirek ...Przemas pisze:PAWEŁ54, brawa za swoje oryginalne znaleziska, jeszcze nigdy ich nie spotkałem... Gdzie ich szukać??
superPAWEŁ54 pisze:Kustrzebki po ususzeniu i zamedowaniu się na os. Jana III , mogą trafić do badań
Link do galerii: |