Chciałbym przekazać następującą informację dla zainteresowanych zdobyciem tytułu klasyfikatora grzybów świeżych.
Wielkopolski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny uprzejmie informuje,
iż zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.05.2011r. w sprawie grzybów
dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych, środków spożywczych
zawierających grzyby oraz uprawnień klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy (Dz. U. z 2011r.
Nr 115 poz. 672) organizowany jest kurs dla kandydatów na KLASYFIKATORA
GRZYBÓW ŚWIEŻYCH – w terminie: 21-23.05.2015r. w Karpicku k/Wolsztyna.
Szczegóły dotyczące organizacji przedmiotowego kursu zostały przedstawione w Załączniku.
Zastępca Wielkopolskiego Państwowego Wojewódzkiego
(podpisał)
Inspektora Sanitarnego
dr Jadwiga Kuczma Napierała
Specjalista epidemiolog
(podpis nieczytelny)
Informujemy, iż prowadzony jest nabór kandydatów na
KURS KLASYFIKATORA GRZYBÓW ŚWIEŻYCH
zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 17 maja 2011r. w sprawie grzybów
dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych, środków
spożywczych zawierających grzyby oraz uprawnień
klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy (Dz. U z 2011r. Nr 115 poz. 672),
Kurs odbędzie się w terminie:
od 21 do 23 maja 2015r.
Organizator i miejsce kursu:
Ośrodek Szkoleniowo-Wypoczynkowy „Montana”
Grand Tours, Handel-Turystyka, Zbigniew Gray
64-200Wolsztyn, Karpicko ul. Wczasowa 73, woj. wielkopolskie
tel. (68) 347-15-02
fax (tel.) (68) 384-38-51
e-mail: motel@motelmontana.pl
Wymagane wykształcenie: co najmniej gimnazjum (dawne podstawowe)
Czas trwania kursu : 3 dni
Zgłoszenia i informacje dot. kursu:
tel.: (61) 854 48 46
e-mail : oddzial.grzyboznawczy@wssepoznan.pl
(w zgłoszeniu należy podać imię i nazwisko kandydata, adres do korespondencji, numer
telefonu, adres e-mail)